Alanyaspor Sivasspor Deplasmanında Puan Arayacak

Akdeniz temsilcisi; Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptı. Ligdeki ilk maçında Fatih Karagümrük’ü 4-2 yenmesini bildi. Bu galibiyet ile taraftarlarını mutlu etti. Ligin ikinci haftasında Beşiktaş’ı kendi sahasında konuk etti. Maçın favorisi Alanyaspor idi. Akdeniz ekibinin saha ve seyirci avantajını da kullanarak bu maçtan galibiyet ile ayrılacağı düşünülüyordu.

Beşiktaş; Alanyaspor karşısında maça harika bir başlangıç yaptı. Henüz ilk yarıda 3-0 öne geçti. Fakat, Beşiktaş’ın genç oyuncusu Emrecan Uzunhan’ın ilk yarının uzatma dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalması birçok şeyi değiştirdi. Alanyaspor; Efkan Bekiroğlu’nun attığı golle ilk yarıyı 3-1 geride kapattı. Beşiktaş’ın yeni transferi Romain Saiss; 81. dakikada kendi kalesine bir gol attı. Alanyaspor; uzatma dakikalarında penaltı kazandı. Candeias; penaltı vuruşunu gole çevirdi. Akdeniz temsilcisi; haftanın en büyük sürprizini gerçekleştirdi. Gitti denilen maçı çevirmeyi başardı. Beşiktaş ile 3-3 berabere kalarak bu sezonun flaş takımlarından birisi olacağını gösterdi.

Sivasspor – Alanyaspor Maçı Ne Zaman?

Alanyaspor; Süper Lig’in üçüncü haftasında 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 19.15’te deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Yeni 4 Eylül Stadı’nda oynanacak olan maç öncesinde Sivasspor ligin 15. sırasında bulunuyor. Alanyaspor ise iki haftada topladığı dört puan ile beşinci sıraya yerleşti. Futbolseverler; bu önemli maçtan hangi takımın galip ayrılacağını merak ediyorlar.

Sivasspor – Alanyaspor maçının favorisinin kim olduğunu söylemek mümkün değil! Sivasspor; saha ve seyirci avantajı dolayısıyla bir adım önde gözüküyor. Fakat, Alanyaspor’un kadro kalitesinin Sivasspor’a kıyasla daha üstün olduğunu ifade edebiliriz. Bu durum; Akdeniz ekibini bir adım öne taşıyor. Sonuç olarak, futbolseverleri keyifli bir maç bekliyor.

Francesco Farioli İlk 11’i Bozmayı Düşünmüyor

Alanyaspor’un başarılı teknik direktörü Francesco Farioli; iki haftadır güzel sonuçlar alan kadroyu bozmayı düşünmüyor. Sivasspor maçına takımını 3-4-2-1 dizilişiyle çıkarmayı hedefliyor. Bu önemli maçta Alanyaspor’un kalesini Yusuf Karagöz koruyacak. Fatih Aksoy, Furkan Bayır ve Balkovec; defans üçlüsünü oluşturacaklar. Candeias, Targhalline, Leroy Fer ve Tayfur Bingöl; orta sahada görev yapacaklar. Zinedine Ferhat ve Efkan Bekiroğlu; forvet arkasında yer alacaklar. Wilson Eduardo’nun ileride tek forvet olarak gol araması bekleniyor.

Alanyaspor’un kadrosu Sivasspor’u yenmek adına son derece yeterli! İlk 11 kalitesinin yanı sıra oyuna sonradan girip fark yaratabilecek Erencan Yardımcı gibi oyuncuların da öne çıktıklarını ifade edebiliriz.

Sivasspor’da Moraller Bir Hayli Bozuk!

Sivasspor; 2022 – 2023 sezonuna iyi başlayamadı. Kırmızı beyazlı takım; son olarak ikinci haftada deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Bu maçı farklı bir skor ile kaybederek taraftarlarını üzdü. Bilhassa Adana Demirspor’un yıldız golcüsü Henry Onyekuru’yu durduramadı.

Sivasspor; Alanyaspor maçını önemli bir çıkış olarak görüyor. Kırmızı beyazlı takımın futbolcuları bu maçı kazanmak adına ellerinden geleni yapacaklar.