Alanyaspor’da Francesco Farioli Dönemi Sona Erdi

Süper Lig’in dişli takımlarından birisi de Alanyaspor! Akdeniz temsilcisi; güçlü kadrosu ve dört büyüklere sorun çıkartan futbol anlayışı ile bilinir. Takımlar; Alanyaspor deplasmanına çekinerek giderler.

Francesco Farioli; yakından takip edenlerin bildiği üzere Süper Lig’in en genç teknik direktörü! 1989 doğumlu teknik adam; 2020 – 2021 sezonunun başında Alanyaspor’da yardımcı antrenör olarak çalışmaya başlamıştı. Sezonun ikinci yarısında Karagümrük’ün yeni teknik direktörü oldu. Burada fena olmayan bir performans ortaya koydu. Pas oyununun ligimizdeki en iyi temsilcilerinden birisiydi. Karagümrük’ten ayrılan Francesco Farioli; 31 Aralık 2021 tarihinde Alanyaspor’un başına geçti.

Üst Üste Alınan Kötü Sonuçlar Farioli’nin Sonunu Getirdi

Alanyaspor; 2022 – 2023 sezonunda şu ana kadar toplam 22 maça çıktı. Söz konusu maçların sadece altısını kazanabildi. Yedi maçtan beraberlik ile ayrıldı. Dokuz maçı kaybetti. Atmış olduğu 33 gole karşılık olarak kalesinde 41 gol gördü. Çok gol atan ama çok gol yiyen bir takım izlenimi yaratıyordu. Alanyaspor; 22 maçta elde ettiği 25 puan ile 11.sırada yer alıyor. Kötü gidişat; Francesco Farioli’nin takımdan ayrılmasına neden oldu.

Alanyaspor için dönüm noktası Trabzonspor maçı oldu. Akdeniz temsilcisi; 9 Ocak 2023 tarihinde kendi sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Bu maçtan 5-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet; taraftarları fazlasıyla memnun etti. Ancak, Alanyaspor; o maçın ardından galibiyeti unuttu. İlk olarak, Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı. Ardından, sırasıyla Beşiktaş, Sivasspor ve İstanbulspor maçlarını kaybetti. Alanyaspor taraftarları; iç sahada Sivasspor’a karşı alınan 3-0’lık yenilginin ardından Farioli’yi istifaya davet ettiler.

Hazırlık Maçında Galatasaray’a Karşı Alınan Yenilginin Ardından Karar Açıklandı

Alanyaspor; deprem dolayısıyla lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek adına hazırlık maçında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takım; bu maçı Rashica, Barış Alper, Berkan ve Zaniolo’nun attığı gollerle 4-2 kazandı. Alanyaspor; bu maçı da kaybederek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Yönetim; beklenen kararı aldı. Francesco Farioli ile yolların ayrıldığı resmi olarak açıklandı.

Farioli’nin Alanyaspor Performansı Nasıldı?

Francesco Farioli; 31 Aralık 2021 tarihinden 27 Şubat 2023 tarihine kadar toplam 47 maçta Alanyaspor’un teknik direktörü oldu. Takımı; söz konusu 47 maçın 21’inden galibiyet ile ayrıldı. 10 maçı beraberlik ile tamamladı. 16 maçı kaybetti. Alanyaspor; bu süreçte rakip filelere 86 gol gönderirken kendi kalesinde 78 gol gördü. Francesco Farioli; 1.55 puan ortalaması tutturdu.

Francesco Farioli; yaşının genç olması dolayısıyla istikrarsız bir görüntü çiziyor. Bundan sonraki durağının neresi olacağı merak ediliyor. Farioli; veda konuşmasında Türkiye’den ayrılacağının sinyallerini vermişti.

Alanyaspor; Francesco Farioli’nin ayrılığının ardından deneyimli teknik adam Ersun Yanal ile anlaştığını açıkladı. Akdeniz temsilcisi; Yanal ile çıkışa geçmeyi hedefliyor. Takımın diğer Süper Lig ekiplerine kıyasla güçlü bir kadrosu bulunuyor.