Alanyaspor’da Scott Arfield Sesleri

2021/2022 sezonunda Süper Lig’de şu ana kadar en çok teknik direktör değiştiren takım olan Alanyaspor’da Bülent Korkmaz ile yollar ayrıldıktan sonra takımın başına getirilen Francesco Farioli’nin oyun tarzına uygun oyuncularla kadronun güçlendirilmesi hedeflendiriliyor. Bu doğrultuda ara transfer dönemindeki ilk icraatını Bursaspor ile sözleşmesini feshettikten sonra serbest duruma geçen ve birçok takım tarafından ilgi gören Emirhan Aydoğan’ı kadrosuna katarak yapan Alanyaspor, şimdi de Glasgow Rangers’da forma giyen Scott Arfield ile temaslara geçti.

Alanyaspor Orta Saha Takviyesine Devam Ediyor

2020/2021 sezonunda Salih Uçan, Manolis Siopis, Anastasios Bakasetas gibi orta saha oyuncularıyla Süper Lig’de iyi bir iş çıkartan ancak devre arasından itibaren yıldız oyuncularını Trabzonspor’a ve Beşiktaş’a göndermeye başlayan Alanyaspor’da bu durum kadronun zayıflamasına yol açmıştı.

Turuncu Yeşilliler, bu sezona geçtiğimiz sezonun başarılı teknik direktörü Çağdaş Atan ile başladı ancak 3’üncü haftada yollarını ayırıp Bülent Korkmaz ile anlaşmaya varıldı. Bülent Korkmaz ile de devre arasında yaşanan anlaşmazlık neticesinde tekrar teknik direktör arayışlarına başlayan Alanyaspor, Francesco Farioli’yi göreve getirdi.

Ligin en keskin oyun anlayışına sahip teknik direktörünü göreve getirmesiyle birlikte kadrosunu şekillendirmeye başlayan Alanyaspor’da ilk takviye de orta sahaya yapılmış ve Emirhan Aydoğan kadroya eklenmişti.

Emirhan’dan sonra bir orta saha oyuncusu daha almak isteyen Alanyaspor, İskoçya’nın dev ekibi Glasgow Rangers’ta forma giyen Scott Arfield’ı kadrosuna katmak için temaslara başladı.

33 yaşındaki Scott Arfield, orta sahada oynuyor ve sol ayağını kullanmasıyla öne çıkıyor. 2018/2019 sezonundan beri Glasgow formasını giyen Arfield, takımıyla 164 maça çıktı ve 31 gol ile 18 asist üretti.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Burnley’de de uzun süre forma giyen İskoç asıllı Kanadalı oyuncu istikrarlı bir oyuncu olmasıyla da dikkat çekiyor.

Hatayspor da Arfield’ı İstiyor

Alanyaspor’un Arfield’ı kadrosuna katmak için başlattığı girişimlerde mücadele etmesi gereken diğer takım ise oldukça tanıdık bir ekip olan Süper Lig ekibi Hatayspor.

Ömer Erdoğan yönetiminde Alanyaspor’un tam aksine istikrarlı bir performans sergilemeyi başaran Hatay temsilcisinde, orta sahada Boudjemaa ve Traore’nin eksiklikleri veya formsuzlukları Hatayspor’u daha geçirgen bir takım haline getirdi ve bu durum puan kayıplarına sebep oldu.

Bu nedenle kadrosuna istikrarlı performans sergileyebilecek bir orta saha oyuncusunu katmak isteyen Hatayspor da listenin ilk sırasına Arfield’ı alan ekiplerden birisi.

Süper Lig’in iki başarılı temsilcisinden hangisi Arfield’ı kadrosuna katabilecek bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak iki takımın da orta sahasını daha da güçlendirmeye ihtiyacı olduğu kesin.

1 milyon 600 bin Euro piyasa değeri bulunan ve bu sezon Glasgow Rangers formasıyla çıktığı 24 resmi maçta 3 gol atmayı başaran Arfield’ın sözleşmesinin Haziran ayının ilk günü itibariyle bitiyor olması iki takım adına da bonservis ödememek konusunda önemli bir avantaj sağlayabilir.