Beş Golün Atıldığı Maçın Galibi Ümraniyespor Oldu

TFF 1.Lig’de heyecan hiç bitmiyor. Dokuzuncu hafta, 21 Ekim 2023 Cumartesi günü oynanan maçlar ile başladı. Günün sonucu merakla beklenen maçlarından birisinde Ümraniyespor ile Manisa FK karşı karşıya geldi. Saat 16.00’da başlayan maça Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı ev sahipliği yaptı. Maçı Gürcan Hasova yönetti.

Ümraniyespor Galibiyetten Başka Bir Şey Düşünmüyordu

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Ümraniyespor geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele etti. Ancak, sezonun başından sonuna kadar oldukça kötü bir performans ortaya koydu. Tahmin edilebileceği üzere sezon sonunda küme düştü. Yeni adresi TFF 1.Lig oldu. Ümraniyespor, 2023 – 2024 sezonuna da sıkıntılı başladı. Çok sayıda oyuncusu ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Bu isimlerin yerini dolduramadı. Taraftarlar, takımlarının 2.Lig’e düşmesinden korkuyorlar.

Güncel tarih itibariyle, Ümraniyespor’u Mustafa Gürsel çalıştırıyor. 49 yaşındaki teknik adam, Manisa FK’nın sezona iyi başladığının farkındaydı. Yine de takımının bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmak zorunda olduğunu da biliyordu. Takımını sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile çıkardı.

Kalede Abdülsamed, defansta Popov, Cavare, Glumac ve Hasan, ön liberoda Diniyev, orta sahada Onur, Serkan, Muhammed ve Bregu, forvette de Saponjic vardı. Aslında Ümraniyespor’un kadrosu yine de kötü bir kadro değil! En azından TFF 1.Lig’deki birkaç takımdan daha iyi olduğunu söylemek gerekir. Fakat, İstanbul temsilcisi, söz konusu kadronun hakkını bir türlü veremiyor.

Manisa FK İstanbul Deplasmanından Güzel Bir Sonuçla Dönmeyi Hedefliyordu

Yıllardan bu yana TFF 1.Lig’de mücadele eden Manisa FK, bir türlü Süper Lig hedefine ulaşamadı. Güncel tarih itibariyle, takımı, Osman Zeki Korkmaz çalıştırıyor. 41 yaşındaki teknik adam, takımının sezonu en kötü ihtimalle ilk yedi içerisinde bitirmesini istiyor. Fakat, takımın bunu yapabilmek adına üst üste puan kayıpları yaşamaması şart! Ümraniyespor maçı bu yüzden önem taşıyordu.

Manisa FK sahaya 4-3-3 ofansif dizilişiyle çıktı. Kalede Alperen, defansta Oğuzhan, Ayberk, Domgjoni ve Kaan, merkez orta sahada Gakpa, Burak ve Oğuz, ileri üçlüde Korenica, Lima ve Kerim Frei vardı. Manisa FK, Ümraniyespor’a kıyasla daha iyi bir kadroya sahipti. Bu detay, Manisa FK’yı maçın favorisi haline getiriyordu.

Ümraniyespor Galibiyet Golünü Uzatma Dakikalarında Attı

Maç hakkında net bir yorum yapmak mümkün değildi. Her iki takım da bu maçtan galibiyet ile ayrılabilirdi. Futbolseverler, gollü ve çekişmeli bir maç izlemek istiyorlardı. Bu istekleri gerçekleşti. İlk gol, Ümraniyespor’dan geldi. Strahil Popov, 13’üncü dakikada Ümraniyespor’u öne geçiren gole imzasını attı. Maçın ilk yarısı, Ümraniyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Manisa FK, ikinci yarıya golle başladı. Tugay Kaçar, 47’inci dakikada takımına beraberliği getiren gole imzasını attı. Bregu ve Sandro Lima’nın golleri ile maça bir kez daha eşitlik geldi. Klonaridis, 90+8’inci dakikada attığı golle Ümraniyespor’u 3-2’lik üstünlüğe taşıdı.