BEŞİKTAŞ 2 – 0 İSTANBULSPOR

Süper Lig’de 8. hafta maçında siyah beyazlı takım Beşiktaş Tüpras Stadyumu’nda İstanbulspor ile karşı karşıya geldiler.

Oldukça zorlu geçen maçta Siyah beyazlı takım taraftarı önünde 2 – 0 kazanarak haftayı üç puanla tamamladı. Kara kartal galibiyeti getiren golleri ilk yarı da 6’ dakikada V. Aboubakar ve penaltıdan R. Ghezzal dan geldi.

Teknik adam olarak Burak Yılmaz’ın takımın başında sahaya çıkarken Siyah beyazlı taraftarlar maçın başında takımı protesto etti. Siyah beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesi takımlarını protesto etti. Tribünlerden V. Aboubakar dışında hiç bir oyuncuya destek verilmedi.

Kara kartal aldıkları galibiyet sonrasında lig de 16 puan ile 4. Sıraya kadar yükseldiler. Lig de gelecek 9. Hafta da ise derbide Galatasaray deplasmanına konuk olacaklar.

Beşiktaş deplasmanında da galibiyet hasretine son veremeyen İstanbulspor lig de 2 puan ile 19. Sırada kalırken lig de gelecek hafta ise kendi sahasında Başkent ekibi MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecekler.

Beşiktaş

BEŞİKTAŞ BU KEZ KAZANDI

Kara kartal Beşiktaş Süper Lig’de 8. hafta maçında sahasında İstanbulspor‘la kozlarını paylaştı. Siyah beyazlı takımda yönetimin olağanüstü genel kurul kararı alması ve Şenol Güneş’le yolların ayrılmasının ardından gözler bu maça çevrilmişti.

Siyah beyazlılar Burak Yılmaz önderliğinde rakibi 2 – 0’la geçerek 3 puana uzanan taraf oldu. Beşiktaş henüz galibiyeti olmayan rakibi karşısında oldukça zorlanmasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Siyah beyazlı takım da teknik patron Burak Yılmaz sahaya; Ersin, Rosier, Amartey, Bailly, Bakhtiyor, Amir, Salih, Chamberlain, R. Ghezzal, J. Muleka ve V. Aboubakar ilk 11 ile çıktılar.

Konuk ekip İstanbulspor ise sahaya; Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil, Okan, Ali, Loshaj, Muammer, Ethemi, Mamadou, Ndao ve Emir Kaan ilk 11 ile çıktılar.

MAÇ BİLGİLERİ

Stat: Beşiktaş Tüpras Stadyumu

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Mehmet Kısal, Hüseyin Aylak

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Amartey, Bailly ( Necip Uysal dk. 30), Zaynutdinov, Salih Uçan ( Demir Ege Tıknaz dk. 72), Hadziahmetovic ( Tayfur Bingöl dk. 57), Ghezzal, Chamberlain, Muleka (Onur Bulut dk. 72), Aboubakar ( Cenk Tosun dk. 72)

Yedekler: Utku Yuvakuran, Colley, Rebic, Rashica, Umut Meraş

Teknik Sorumlu: Burak Yılmaz

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Ali Yaşar ( Coly dk. 90), Mamadou (Sambissa dk. 74 ) Muammer Sarıkaya, Loshaj ( Vorobjovas dk. 89 ), Ndao, Emir Kaan Gültekin (İbrahim Yılmaz dk. 66), Ethemi ( Rroca dk. 74 )

Yedekler: Alp Arda, Eslem Öztürk, Vefa Temel, İzzet Topatar, Traore

Teknik Sorumlu: Olcay Demir

Goller: Aboubakar ( dk. 7), Ghezzal ( dk. 90 pen.) ( Beşiktaş)

Sarı kartlar: Muleka, Hadziahmetovic ( Beşiktaş), Duhaney, Sambissa ( İstanbulspor)