Fenerbahçe Konferans Ligine H Grubunda Kazanarak Başladı

Sarı lacivertli temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk haftasında Nordsjaelland ile karşı karşıya geldi.

Oldukça tempolu başlayan mücadeleyi temsilcimiz Fenerbahçe 3 – 1’lik skorla kazandı ve grupta hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. Sarı lacivertlilerin gollerini 24’te Miguel Crespo, 30’da Michy Batshuayi ve 47’de Serdar Aziz kaydetti. Konuk ekip Nordsjaelland’ın tek golünü ise 55’te Villadsen kaydetti.

Sarı lacivertli temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Konferans liginde H Grubunda Ludogorets, Nordsjaelland ve Spartak ile beraber aynı grup ta mücadele ediyor.

Sarı lacivertliler ilk hafta maçları sonunda UEFA Konferans liginde H Grubunda Ludogorets 3 puan ile liderlik koltuğunda yer alırken, Fenerbahçe averaj ile 3 puan ile 2. Sırada yer aldılar.

Nordsjaelland ve Spartak ise 0 puan ile 3. Ve 4. Sırada yer alıyorlar.

FENERBAHÇE HEM GRUBUN HEM DE KUPANIN FAVORİ TAKIMLARINDAN BİRİSİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, Aston Villa‘nın ardından turnuvada şampiyonluğun ikinci favorisi olarak gösterildi.

Opta/Stats Perform firmasının veri bilimcisi Nils Mackay, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde favori takımları açıkladı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde sezonun şampiyonluk favorileri arasında yer aldı. Sarı lacivertli takım, Premier Lig temsilcisi Aston Villa’nın ardından ikinci sırada kendine yer buldu. Sarı-lacivertliler’in son 16 turuna kalma şansı yüzde 87.5, çeyrek finale kalma ihtimali yüzde 57.1, yarı finale ulaşması yüzde 34.1, final oynaması yüzde 19.6 olarak gösterildi. Fenerbahçe’nin kupayı kazanma ihtimali ise yüzde 10.6. 1

H grubun da mücadele eden sarı lacivertli takım Fenerbahçe grubunun lider olarak favorisi konumunda.

Kadro kalitesi olarak turnuvanın en güçlü takımlarından birisi olan sarı lacivertli takım kupanın da favori ekiplerinden birisi.

İlk maçta kendi sahasında zayıf rakibi Nordsjaelland karşısında rahat bir galibiyet alarak başladılar.

Oldukça güçlü bir oyuna sahip olan sarı lacivertli takım bu sezon Konferans liginde final oynasa dahi sürpriz olmaz.

Sarı lacivertli takım grubunda ilk maçını geride bırakırken gruptaki diğer maçları ise;

5 Ekim: Spartak Trnava – Fenerbahçe

26 Ekim: Fenerbahçe – Ludogorets

9 Kasım: Ludogorets – Fenerbahçe

30 Kasım: Nordsjaelland – Fenerbahçe

14 Aralık: Fenerbahçe – Spartak Trnava

FENERBAHÇE KONFERANS LİGİN’DE GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİNDE

Sarı lacivertli takım UEFA Konferans ligine katılan katımlara bakıldığında kadro kalitesini de ortaya koyulduğunda sarı lacivertli takım Fenerbahçe nin sansı daha yüksek.

Galatasaray ise Avrupa nın bir numaralı kupasında şampiyonların yer aldığı klasmanda en üst seviyede mücadele ediyorlar.

İki takımın yarıştığı klasmanların farkı çok değişken. Galatasaray ın gruptan çıkma yoluna Avrupa kuplarında devam etme sansı çok az.

Fenerbahçe nin ise Konferans liginde kupanın favorilerinden birisi olması aslında iki takım arasındaki yarısı çok net özetliyor.