İsmail Kartal Fenerbahçe’de Guardiola Etkisi Yarattı

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ekibine Manchester City’nin çalıştırıcısı Pep Guardiola’nın yanında eğitim aldırmanın meyvelerini topluyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, görev yapmadığı dönemde de çalışarak farkını ortaya koydu. Takımdan ayrıldığı ve boşta kaldığı bir senelik zaman diliminde ekibinden bir ismi Pep Guardiola’nın yanına İngiltere’ye yollayan Kartal, oradan gelen bilgilerle oyun tarzını oluşturdu.

Kendisine 3 farklı dosya hazırlayan tecrübeli çalıştırıcı, Avrupa’da oynayacakları futbolu, Anadolu takımlarına karşı uygulayacağı sistemi ve derbi maçlardaki düzeni belirledi. Fenerbahçe‘ye yeniden imza atınca da bunları uygulamaya geçti.

İSMAİL KARTAL’IN DEĞİŞİMİ

Bu sezon sarı lacivertli takım ile adeta sezona fırtına gibi başlayan tecrübeli çalıştırıcı Manchester City’nin çalıştırıcısı Pep Guardiola’nın yanında eğitim aldırmanın meyvelerini topluyor.

Kadrosunu bu sezon yeniden kuran sarı lacivertli takım da İsmail Kartal kadrosun da ki isimlerin performanslarının artmasında önemli bir etkiye sahip oldu.

Becao ve Djiku ikilisini orta alana kadar çeken İsmail Kartal, takım boyunu kısaltırken, sol bekte bire bir Manchester City taktiği uyguladı. Geçtiğimiz sezon City’de sol bek olarak görev yapan Joao Cancelo, İngiliz ekibinde oyun kurucu rolündeydi ve sürekli driplinglerle ataklara destek veriyordu. Fenerbahçe’de Cancelo’nun görevi Ferdi Kadıoğlu’na verildi. Milli futbolcu, orta sahanın merkezine kadar gelerek oyun kurmada kilit rol oynuyor.

Fenerbahçe’de göze çarpan bir diğer özellik City gibi hızlı, dikine, direkt olarak atılan paslar olmuş durumda. Sadece hücuma odaklanan sarı-lacivertliler, ilerde çabuk oyunculardan çok Tadic, Szymanski, İrfan Can Kahveci gibi teknik kapasitesi yüksek isimlerle bunu başardı.

TAKIMDAKİ ÖZEL İSİMLERE ÖZEL GÖREVLER VERDİ

Tecrübeli teknik adam İsmail Kartal, oyunu kurması için Polonyalı genç yıldızı Szymanski’nin geriye kadar gelmesini istemiyor. Rakip ceza alanına fırsat koşuları yapıp topla tehlikeli bölgede buluşmasını isteyen tecrübeli hoca, bunda da şu ana kadar başarılı oldu. City’de De Bruyne ve Barcelona’ya gitmeden İlkay Gündoğan bu görevi üstleniyordu. Szymanski şimdiden 8 gol, 4 asist yapmayı başardı.

Yeni sezon içinde bir başka göze çarpa değişim ise İrfan can da oldu. Yeni transfer Dzeko’nun sık sık oyun içine dahil olması ve kaçak oynamaması, pas istasyonu görevi görmesi İsmail Kartal’ın planlarından biri. İrfan Can Kahveci’nin de sağ kanatta sık sık içe katederek asistler ve goller atması Bernardo Silva oyununun bir parçası.

SARI LACİVERTLİLER BU SEZON HENÜZ MAĞLUBİYET YAŞAMADI

Sezona flaş bir giriş yapan sarı lacivertli takım Fenerbahçe, ligin son haftasında Kasımpaşa yı mağlup ederek galibiyet serisini 16 maça çıkardı.

UEFA Konferans liginde grup aşamasında Fenerbahçe H Grubunda Nordsjaelland ı 3 – 1 mağlup ederek Avrupa ya 3 puan ile başlarken ikinci hafta da Spartak Trnava karşısında ise rakibini 2 – 1 mağlup ederek lider olarak Avrupa da yoluna devam ediyorlar.

Süper lig de ise sarı lacivertli takım çıktığı 8 karşılaşmadan da galip olarak ayrılarak çok iyi bir giriş yaptılar.