Tayfur Bingöl Alanyaspor Yönetiminden İzin İstedi

Alanyaspor için her şey yolunda gidiyor. Akdeniz temsilcisi; Süper Lig’in dördüncü haftasında 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 21.45’te lige son derece kötü bir başlangıç yapan ve sondan bir önceki sırada yer alan İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Alanyaspor teknik direktörü Francesco Farioli; takımını hafta boyunca bu maça en iyi şekilde hazırladı. Hedef hali hazırda kötü bir durumda olan İstanbulspor’u farklı bir şekilde mağlup etmek!

Alanyaspor; bir yandan da transferin son günlerine yaklaştığımız şu dönemde takımdan gidecek ve takımda kalacak isimleri netleştirmeye çalışıyor. Durumu belirsizliğini koruyan isimlerden birisi de Tayfur Bingöl!

Deneyimli Oyuncu Beşiktaş’a Gitmek İstiyor

Siyah beyazlı takım; transfer döneminin ilk günlerinde 21 yaşındaki genç sol beki Rıdvan Yılmaz’ı dört milyon Euro karşılığında İskoçya’nın Glasgow Rangers ekibine gönderdi. Beşiktaş; hem Rıdvan Yılmaz’ın eksikliğini kapatabilecek hem de sağ bek Valentin Rosier’in yedeği olabilecek bir ismi kadrosuna katmak istiyor. Ayrıca, Beşiktaş’ın kadrosunda yeterli sayıda yerli futbolcu olmadığını ifade edebiliriz.

Siyah beyazlı takım; transfer döneminin henüz başında Alanyaspor forması giyen Tayfur Bingöl’ü kadrosuna katmak istemişti. Oyuncu için Akdeniz ekibine takas artı para içeren bir teklif yapmıştı. Fakat, Alanyaspor; Beşiktaş’ın yapmış olduğu bu teklifi kabul etmedi. Oyuncu için Beşiktaş’tan net iki milyon Euro talep etti. Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi; Alanyaspor’un bu isteği karşısında masadan kalktı.

Tayfur Bingöl; daha önce birçok kez Beşiktaş taraftarı olduğunu dile getirdi. Çocukluğundan bu yana taraftarı olduğu takımın formasını giymek gibi bir hedefinin olduğunu söyledi. Bu yüzden, Alanyaspor yönetiminden anlayış bekliyor. Ancak, Alanyaspor başkanı Hasan Çavuşoğlu; kulübün maddi durumunu da düşünerek eldeki en değerli oyunculardan birisini düşük bir bonservis bedeli karşılığında bırakmak istemiyor. Bunun yanı sıra, Beşiktaş’ın iki milyon Euro’yu ödeyebilecek bir kulüp olduğuna inanıyor. Sonuç olarak, bu transferin 8 Eylül 2022 tarihine kadar olumlu veya olumsuz bir şekilde netleşmesi bekleniyor.

29 Yaşındaki Oyuncu Tam Bir Joker Oluşuyla Fark Yaratıyor

11 Ocak 1993 tarihinde dünyaya gelen Tayfur Bingöl; Süper Lig’in en iyi bekleri arasında gösteriliyor. Oyuncuyu önemli kılan çok sayıda detay bulunuyor. Dörtlü defansın sağında oynayabilmesi büyük bir avantaj! Bunun yanı sıra, beşli orta saha dizilişinin sağında veya solunda da oynayabiliyor. Yakından takip edenlerin bildiği üzere Beşiktaş’ın Fransız teknik direktörü Valerien Ismael; takımını sahaya 3-4-3 dizilişiyle sürmek istiyor. Her ne kadar son maçlarda bu ısrarından vazgeçse de önümüzdeki günlerde bu dizilişe geri dönebilir.

Tayfur Bingöl; Valerien Ismael’in Beşiktaş için düşündüğü sistemin ideal oyuncuları arasında yer alıyor. Oyunun hem defans hem de ofans tarafında var olabilen tempolu bir bek oluşuyla dikkat çekiyor.