Efecan Karaca Alanyasporun Bayrak Adamı

Spor Toto Süper Lig’de Francesco Farioli ile tekrar çıkışa geçen Aytemiz Alanyaspor’da Efecan Karaca takımdaki önemiyle dikkat çekiyor.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan haftalarda 3 teknik direktörle çalışan Aytemiz Alanyaspor, sezona teknik direktör Çağdaş Atan ile başlamış, sonrasında ise tecrübeli isim Bülent Korkmaz ile yola devam etmişti.

Ancak ne yazık ki teknik direktör Bülent Korkmaz, çok iyi başlamasına rağmen istikrarını sürdürememişti. Takımın düşüş trendini fark eden yönetim kurulu, onunla da yolları ayırmıştı.

Aytemiz Alanyaspor’un en son kararı ise İtalyan teknik direktör Francesco Farioli oldu.

Teknik direktör Francesco Farioli, ligimizde ilk olarak Aytemiz Alanyaspor’un yardımcı teknik direktörü olarak görev almıştı.

Çağdaş Atan’ın yardımcısı olarak dikkatleri üzerine çeken genç teknik direktör, daha sonrasında Vava Cars Fatih Karagümrük’te görev yapmış, ardından da Türkiye’deki evine dönmüştü.

Francesco Farioli’nin Aytemiz Alanyaspor’a gelmesiyle çıkışa geçen takımda her zaman olduğu gibi kaptan Efecan Karaca performansıyla dikkat çekti.

İtalyan teknik direktörün göreve başladıktan sonra en güvendiği oyuncuların başında gelen Efecan Karaca, Ocak döneminde büyük takımların gündemine geldi.

Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin ilgi alanına giren oyuncuya Sarı Lacivertli takım resmi teklifini de yaptı.

Herkes anlaşmanın şartlarının dahi tamamlandığını ve Efecan’ın Fenerbahçe’nin çubuklu formasını giymesini bekliyordu. Ancak süreç beklendiği gibi sonlanmadı ve Efecan Karaca yuvada kalıp sözleşme uzattı.

Efecan Karaca Kimdir

Tarihler 16 Kasım 1989’u gösterdiğinde İstanbul’da doğan Efecan, özellikle son dönemde yaptığı büyük çıkışla ülke futbolunun geç parlayan oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Profesyonel futbol kariyerine Galatasaray formasıyla başlayan sağ kanat oyuncusu, 2001 yılında kapısından girdiği Florya’dan 2008 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a kiralık gönderilerek çıkmıştı.

Geri döndüğünde ise bu kez bedelsiz olarak Kartalspor’a transfer olmuştu.

Kartalspor’da ilk sezonunda 29 maçta istikrarlı olarak forma giyen 20 yaşındaki Efecan, 2 gollük katkıyla da dikkat çekmişti. Sonraki sezonda istikametini Adana’ya kırdı.

Adanaspor’da 14 maçta gol veya asist katkısı yapamayınca serbest bırakıldı. Ancak Adana’dan ayrılmadı ve bu kez de Adana Demirspor’a imza attı.

Efecan Karaca 12 maçta sadece 1 gol atabilince tekrar İstanbul’a dönüp Sarıyer ile anlaştı. Sarıyer’de de çıkış yapamadı ve nihayet 2012’de Kartalspor’a geçti.

2013 yazında da hayatını değiştirecek imzayı atıp Aytemiz Alanyaspor’a katıldı.

Efecan Karaca ve Alanyaspor Kariyeri

efecan karaca

Efecan Karaca, kariyerinin en büyük performanslarını Aytemiz Alanyaspor’da gösterdi ve adeta bu kulüp için bir bayrak adam oldu.

2013’te girdiği kapıda 9 yıldır büyük bir huzurla futbol oynayan sağ kanat forvet, burada nice başarılar yakaladı. Şüphesiz bunların en unutulmazı A Milli Takım formasını giymek için davet almasıydı.

Şu ana kadar Aytemiz Alanyaspor formasını dile kolay 293 kez giyen milli oyuncu, 28 gol ve 52 asistlik katkı sağladı. Efecan saha içinde olduğu kadar saha dışında da liderliğini gösterdi ve takım kaptanlarımızdan biri oldu.

Kariyerinde Alanyaspor ile 300 maçı görmesini dilediğimiz kaptanımıza nice 300’ler diyoruz.