Norveç Güney Kıbrıs’ı Farklı Mağlup Etti

2024 yılının en önemli spor organizasyonlarından birisi de tahmin edebileceğiniz üzere Avrupa Şampiyonası! Haziran ayında başlayacak olan turnuvaya Almanya ev sahipliği yapacak. Aralarında Türkiye’nin de olduğu çok sayıda ülke, Euro 2024’te yer alabilmek adına ter döküyor.

12 Ekim 2023 Perşembe gününün programında birden çok maç vardı. O maçlardan birisinde Güney Kıbrıs ile Norveç karşı karşıya geldi. TSİ 21.45’te başlayan maça GSP Stadyumu ev sahipliği yaptı. Gelin, bu maçta yaşananlara bir göz atalım!

Erling Haaland Maça İlk 11’de Başladı

Norveç, son yıllarda futbolda bir hayli aktif! Çok sayıda genç ve yetenekli futbolcuyu bünyesinde barındıran Norveç’in en önemli yıldızı tahmin edebileceğiniz üzere Erling Haaland! 2000 doğumlu golcü, Manchester City’de forma giyiyor. Geçtiğimiz sezon takımı üç kulvarda birden şampiyon oldu. Genç golcü, hem Premier Lig hem de UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayarak farkını ortaya koydu. Buna ek olarak, UEFA tarafından verilen Avrupa’da Sezonun En İyi Futbolcusu ödülünü kazandı. Hem Premier Lig’de hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sezonun gol kralı oldu. Ayrıca, 2022 – 2023 sezonunda Avrupa’da en çok gol atan isim olarak Altın Ayakkabı’yı kazandı.

Güncel tarih itibariyle, Norveç’i Stale Solbakken çalıştırıyor. Deneyimli teknik adam, Güney Kıbrıs’ın kendi standartlarında bir rakip olmadığını biliyordu. Yine de oyuncularını bu maça olabilecek en güzel şekilde hazırladı. Sahaya da ideal ilk 11’i ile çıktı. Kalede Nyland, defansta Ryerson, Ostigard, Ajer ve Meling, merkez orta sahada Berge, Aursnes ve Odegaard, ileri üçlüde Sörloth, Haaland ve Solbakken vardı. Norveç’in diğer Avrupa ülkelerini kıskandıracak türden bir hücum hattının olduğunu söylemek gerekir. Bir dönem Türkiye’de Trabzonspor forması ile top koşturan ve gol kralı olmayı başaran Alexander Sörloth, bu maçta sağ kanatta görev yaptı.

Norveç Üç Puanı Dört Golle Aldı

Takdir edersiniz ki, bu maçın favorisi Norveç idi. Maçı izlemek adına ekran başına geçen futbolseverler, Norveç’in rakibini farklı bir skor ile yeneceğini düşünüyorlardı. Böyle düşünenler yanılmadılar. Norveç, maça daha iyi başlayan taraf oldu. 33’üncü dakikada sahneye Alexander Sörloth çıktı. 28 yaşındaki golcü, takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Norveç, ilk yarıyı da bu golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda değişen herhangi bir şey yoktu. Norveç, yine rakibine kıyasla oldukça iyi bir oyun ortaya koyuyordu. Sahneye çıkan isim bu defa Erling Haaland oldu. 23 yaşındaki oyuncu, 65’inci dakikada farkı ikiye çıkaran gole imzasını attı. Bununla da yetinmedi. 72’inci dakikada kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. Norveç’in durmaya niyeti yoktu. Güncel tarih itibariyle, Benfica’da forma giyen Fredrik Aursnes, 81’inci dakikada attığı golle farkı dörde çıkardı. Norveç, Güney Kıbrıs’ı 4-0 mağlup ederek büyük sükse yaptı.