Süper Lig’de Alanyaspor’dan Sürpriz Galatasaray Galibiyeti

Süper Lig 2021 – 2022 sezonunda mücadele eden Aytemiz Alanyaspor, verilen milli aranın ardından yeşil sahalara dönmeye hazırlanıyor.

Son beş hafta boyunca oynadığı maçlarda 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Turuncu Yeşilli ekip, Galatasaray’ın ardından sıralamada 9. olarak konumlanmış durumda. Akdeniz takımı, şimdiye dek rakip takımın ağlarını 8 kez havalandırırken kendi kalesine atılan 11 gole engel olamadı.

Sezona kötü bir başlangıç yapan Turuncu Yeşilli ekip, ligin 5. haftasında teknik direktör değişikliğine gitti. İşte Aytemiz Alanyaspor’un Süper Lig’deki mücadelesine dair merak edilen ayrıntılar…

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig 2012 – 2022 sezonunda sürpriz bir galibiyete imza attı. Ligin 5. haftasında Akdeniz kulübü ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Sürpriz bir şekilde Cimbom, mücadelenin sonunda 1 – 0 mağlup oldu. Sarı Kırmızılıların evinde oynanan müsabakada Turuncu Yeşilli futbolculardan Candeias, 90 dakikanın sonlarına doğru meşin yuvarlağı kale ile buluşturdu. Teknik direktörü Bülent Korkmaz ile birlikte 2. maçına çıkan Aytemiz Alanyaspor, art arda ikinci galibiyetini aldı. Aslan ekibi ise karşılaşma neticesinde ligdeki ilk mağlubiyeti elde etti.

Turuncu Yeşillilerin Yeni Hocası Bülent Korkmaz

Süper Lig 2021 – 2022 sezonuna teknik direktör Çağdaş Atan ile başlangıç yapan Aytemiz Alanyaspor, hoca değişikliğine gitti.

Son olarak 2019 – 2022 sezonunda İttihak Holding Konyaspor’un çalıştırıcılığını üstlenen Bülent Korkmaz, Turuncu Yeşilli kulüp ile 1 senelik mukavele imzaladı. Bu sayede Bülent Korkmaz, Süper Lig’e geri döndü.

52 yaşındaki teknik adam, 1 Temmuz 2005 öncesi dönemde Galatasaray’da stoper mevkiinde oynadı. Bülent Korkmaz Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası, UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi Elemeleri, Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupası, Balkan Cup ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası turnuvalarında deneyim sahibi.

Akdeniz ekibi, teknik direktörü Bülent Korkmaz ile 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Çağdaş Atan’ın yönetiminde lige başlayan Turuncu Yeşilli kulüp, dört hafta boyunca 2 galibiyet ve 2 yenilgi almıştı.

Akdeniz Takımının Yeni Sponsoru Belli Oldu

Aytemiz Alanyaspor, Roof Loung işletmesi ile tribün ismi sponsorluğu anlaşmasına imza attı. Yapılan sözleşme neticesinde Turuncu Yeşilli ekibin sahası Bahçeşehir Koleji Stadyumu’nun güney kale arkası tribünü, Süper Lig 2021 – 2022 sezonu boyunca ‘’Roof Lounge’’ ismine sahip olacak.

Ligde 8 haftayı geride bırakan Akdeniz kulübü, hava topu mücadelesinde yüzde 55,3 başarı oranı yakalarken bu sayıyı ikili mücadelede yüzde 52,3 olarak güncelledi.

Turuncu Yeşilli sporcular, top kapmada yüzde 60,6’lık başarı oranı ile fena denemeyecek bir sayı yakaladı. 8 mücadele boyunca Aytemiz Alanyaspor, totalde 2969 pas attı ve bunlardan 2391 tanesini isabet ettirdi.

Yüzde 80 ile yüksek bir pas başarısına sahip olan ekip, uzun pasta da yüzde 55,4’ü yakaladı.