Süper Lig’in Öne Çıkan Takımlarından Aytemiz Alanyaspor

Spor Toto Süper Lig’in 2020 – 2021 sezonunda en dikkat çeken takımlardan biri olan Aytemiz Alanyaspor, genel anlamda başarılı bir sezon geçirdi. Süper Lig’de oynamış olduğu 40 maçtan 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 14 mağlubiyet alarak 61 puan toplamayı başaran Akdeniz temsilcisi, ligi 6. Sırada bitirmeyi başardı. Öte yandan bu sezonu lider olarak bitiren şampiyon Beşiktaş’ın ardından liderlik koltuğunda oturan takım oldu.

Turuncu yeşilli takım, sezon boyunca tam 10 hafta lider olarak kalmayı başardı. Sezonun ilk yarısında olduka başarılı bir performans sergileyen Aytemiz Alanyaspor, ligin ikinci yarısında ise beklenmedik puan kayıpları yaşadı. Fakat Aytemiz Alanyaspor, yine de sezon genelinde sergilemiş olduğu futbol sebebiyle birçok kişinin beğenisini kazanan bir takım olmuş oldu.

Aytemiz Alanyaspor’un İç Saha ve Deplasman Performansı

Spor Toto Süper Lig’i 60 puan ile 7. Sırada tamamlayan Aytemiz Alanyaspor, bu sezon kendi sahasında en az puan kaybeden takımlardan biri oldu. Turuncu yeşilli takım, iç sahada sahaya çıktığı 20 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik be 4 mağlubiyet alarak 4 puan toplamayı başardı. Öte yandan deplasmanda da 20 maçta shaya çıkan Akdeniz temsilcisi, bu maçlardan 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 20 puan toplayabildi. A

yrıca sezon genelinde rakip fileleri 58 kez havalandıran Aytemiz Alanyaspor, kendi kalesinde ise 45 gol gördü. Bunlara ek olarak büyük takımlara karşı da başarılı bir performans sergileyen teknik direktör Çağdaş Atan yönetimindeki Aytemiz Alanyaspor, ligin ilk yarısında Galatasaray’ı deplasmanda, Beşiktaş’ı ise kendi sahasında 2 – 1 mağlup etti.

Trabzonspor ile kendi evinde 1 – 1 berabere kalan Aytemiz Alanyaspor, Fenerbahçe’ye deplasmanda 2 – 1 yenilmişti. Ligin ikinci yarısında ise kendi evinde Galatasaray’a 1 – 0 yenilen turuncu yeşilli takım, Beşiktaş’a deplasmanda 3 – 0 mağlup olmuştu. Trabzonspor’u deplasmanda 3 – 1 mağlup eden Akdeniz temsilcisi, kendi evinde Fenerbahçe ile 0 – 0 berabere kalmıştı.

Aytemiz Alanyaspor’un Golcüleri

Spor Toto Süper Lig’in 2020 – 2021 sezonunda Aytemiz Alanyaspor’da 15 farklı futbolcu gol katkısı sağladı. Bu futbolcular ve attıkları gol sayıları ise söyle oldu: Davidson 11 gol, Babacar 8 gol, Bakasetas 7 gol, Mustafa Pekdemek 7 gol, Bareiro  5 gol, Steven Caulker 3 gol, Moubandje 3 gol, Berkan Kutlu 3 gol, Salih Uçan 2 gol, Efecan Karaca 2 gol, Georgios Tzavellas 2 gol, Ceyhun Gürselam 1 gol, Tayfur Bingöl 1 gol ve Fatih Aksoy 1 gol atmayı başaran futbolcular oldular.