Alanyaspor ve İlk Yarı Performansı

Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 Sezonu’nun ilk yarısı sona erdi. Aytemiz Alanyaspor için bu süreç hayli karışık geçti.

Aytemiz Alanyaspor, geçen sezon gösterdiği başarılı performansla adından çokça söz ettirmişti. Teknik direktör Çağdaş Atan önderliğinde ligin en iyi futbollarından birini oynayan Akdeniz temsilcisi, 2020-2021 Sezonu’nu 60 puanla 7. sırada bitirmiş ve Avrupa kupaları şansını kıl payı kaçırmıştı.

Geçen sezondan gelen birikimle bu sezona da hayli iddialı başlayan Aytemiz Alanyaspor, Avrupa hayalini bu sezon gerçekleştirmek istiyordu.

Sezon başında takıma Emre Akbaba, Leroy Fer, Joao Novais, Diedhiou, Borja, Awaziem, Candeias gibi isimler katıldı ve kadro güçlendirildi.

Tüm bu isimlerin kadroya dahil olmasının yanından birçok kilit oyuncu da takımdan ayrıldı. Bu isimlerden Berkan Kutlu, Galatasaray’a; Salih Uçan, Beşiktaş’a; Siopis, Trabzonspor’a; Caulker, Fenerbahçe’ye; Moubandje ise Dinamo Zagreb’e gitti.

Elbette yeni transferler kadroyu güçlendirmek için alındı fakat ayrılanların Çağdaş Atan’ın oynattığı futboldaki yerleri çok kilit idi. Öyle ki geçen sezon takımın fark yaratan kısmı, orta sahasıydı. Orta sahada bulunan Berkan, Salih ve Siopis hem kaliteleri hem de tempolarıyla rakipleri çok zorluyordu. Zaten üçünün de bir anda büyük takımlara transfer yapması bunun en belirgin örneğiydi.

Şimdilerde Salih Uçan haricinde diğer ikisi takımlarında kilit rol oynuyorlar. Berkan Kutlu, Galatasaray’ın değişmezi olurken Siopis ise şampiyonluğa giden takımına büyük katkı sağlıyor.

Alanyaspor’da Takım Kimyası Bozuldu

Bu kadar kilit oyuncunun takımdan ayrılması sonrasında Çağdaş Atan, geçen sezonki başarılı performansını sürdüremedi. Sezona Medipol Başakşehir galibiyetiyle başlayarak dikkat çeken Akdeniz temsilcisi, sonraki iki haftada ise çok kötü sonuçlar aldı.

Sahasında ligin yeni ekibi Altay’a 4 golle mağlup olan Çağdan Atan’ın öğrencileri, Spor Toto Süper Lig’in 3. Hafta mücadelesinde ise Atakaş Hatayspor’dan deplasmanda 5 gol yedi.

Alanyaspor Teknik Direktör Değişikliklerine Başvurdu

alanyaspor

Bunun sonucunda genç teknik direktörle yollar ayrıldı.

Çağdaş Atan’ın ayrılığı sonrası takımın başına getirilen isim ise Bülent Korkmaz oldu. Bülent Korkmaz önderliğinde inanılmaz bir toparlanma sürecine giren Aytemiz Alanyaspor, Eylül ayından itibaren çıkışa geçti.

Bülent Korkmaz’ın teknik direktörlüğünde oynadığı ilk 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Turuncu Yeşilliler, bu süreçte 5 galibiyet 3 beraberlik aldı. Alanya, topladığı 18 puanla bir anda kendini ligin üst sıralarına attı.

Ancak bu gidişat ne yazık ki uzun sürmedi. Takım Kasım ayından itibaren sallantıya girdi ve 8 haftada sadece 2 galibiyet alabildi. İlk başlarda geçici bir istikrarsızlık olarak gözüken bu süreç, uzun vadeye yayıldı. Aytemiz Alanyaspor, bu sonuçların ardından bir kez daha çareyi teknik direktör değişikliğinde buldu.

Bülent Korkmaz ile ilk yarıyı tamamlayan Hasan Çavuşoğlu ve yönetim, yeni bir tercih yaptı. Takımın başına, kulübü tanıyan ve ligimizde gösterdikleriyle takdir kazanan Francesco Farioli getirildi.

İkinci yarıya Francesco Farioli ile başlayacak takımdan seri galibiyetler alması ve kendini tekrar üst sıralara atması bekleniyor.