Alanyaspor’un Kısa Süredeki Gelişimi ve Avrupa Kupaları Yarışı

Francesco Farioli ile başarılı futbolunu sonuca yansıtmasıyla, yükselen bir form grafiği yakalayan Alanyaspor ve Avrupa Kupaları yarışında rakiplerine göre daha avantajlı bir konumda yer alıyor. Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında düşme hattındaki Çaykur Rizespor’u konuk etti. Son dönemdeki başarılı oyununu Rizespor’a karşı da sürdüren Alanya takımı, sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Rizespor karşısında Yükselişini sürdüren Akdeniz ekibi, Avrupa kupaları yarışında hata yapmadı.

Alanyaspor Ligin Pozitif Oyununa Sahip Takımlarından

Aytemiz Alanyaspor, teknik direktör Francesco Farioli ile anlaştıktan sonra sahada gösterdiği futbol anlayışıyla ligin en pozitif oyununu oynayan az sayıdaki takımlardan birkaçı oldu. Farioli’nin oyun mantalitesinin kısa sürede oyuncularına aşılaması ve bu kadar kısa sürede pozitif futbolla birlikte başarılı sonuçların gelmesi, takdiri hakeden bir süreç oldu ve Alanyaspor’un ligdeki konumu aslında futbolun adaletini gösterdiği dönemlerden biri. Özellikle son haftalarda takımın belirli bir seviyeyi aşmasıyla İtalyan teknik adamın bazı maçlardaki farklı denemeleri puan kayıplarına sebep olmuştu. Akılda en kalıcı olan iki maç ise Trabzonspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarıydı. İki maçtada sahada farklı bir şeyler göstermek isteyen Farioli, maçın belirli bölümlerini oyun olarak kaybetti ve ne zaman eski yapısına dönse Alanyaspor,  zorluk derecesi yüksek olan bu iki karşılaşmada da oyunu dengelemeyi başarırken, zaman zaman üstün olduğu dakikalarda olmuştu. Yinede Büyük maçlar dışında puan kaybı yaşamayan Akdeniz ekibi, keyif veren hücumcu oyun yapısıyla ligin ikinci devresinin en iyi takımlarından birkaçı.

Alanyaspor Rizespor’a Karşı Hata Yapmadı

31. haftada Çaykur Rizespor konuk eden turuncu yeşilli ekip, İlk yarıda oyunu tamamen domine etti ve erken gelen gol ile %75 topla oynamanın karşılığını aldı. İkinci yarının başında da skoru artırmak için istekli olan Alanya takımı, 15 dakika sonra penaltı golüyle farkı ikiye çıkarırken, kalan yarım saatte toplu oyundan vazgeçip, rakibini karşılayarak maçı tamamlamaya çalıştı ki Rize’nin hemen reaksiyon vermesi ve farkı 1’e indirmesi, takım üzerinde baskı oluşturmadı. Kalan dakikalarda takım  savunmasında sağlam bir oyun sergileyen Turuncu yeşilli ekip, skoru korudu ve sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Alanyaspor için Nisan Ayı Belirleyici Olacak

Rizespor karşısında aldığı 3 puan ile ligdeki 15. galibiyetini elde eden Akdeniz ekibi, son haftalarda ki yükselişini sürdürdü. Son beş Süper Lig maçında sadece bir kez mağlup olan Alanya takımı, Rizespor maçı ile birlikte üst üste ikinci galibiyetini aldı. Puanını 52’ye çıkaran turuncu yeşilli ekip, Avrupa kupaları yarışındaki avantajını sürdürüyor. En yakın takipçisi Başakşehir iki puan önünde yer alırken, ligin bitimine az bir süre kala birbirinden zorlu karşılaşmalara çıkacak. Gelecek hafta Beşiktaş deplasmanına çıkacak olan Alanyaspor, ardından ligde uzun süredir mağlup olmayan Antalyaspor ile derbi maçına çıkacak. 34. hafta Sivas bu deplasmanına gidecek olan Alanyaspor, nisan ayı fikstürünü tamamlayacak ve bu ay Avrupa yarışındaki durumunu belirleyecek.